𝑴𝒊𝒈 𝑨𝒏𝒚 𝑶𝒏𝒊𝒍 𝟐𝟎𝟐𝟑, 𝑫𝒊𝒔𝒔𝒂𝒃𝒕𝒆 𝟐𝟏 𝒅’𝒐𝒄𝒕𝒖𝒃𝒓𝒆.
(Festes declarades d’interès turístic autonòmic de la Comunitat Valenciana).
Programa d’actes:
– A les 09:00h.: DIANA pels carrers de la població, a càrrec de la Colla de Dolçainers i Tabalers Rudimentària i Pandorga d’Onil.
– A les 17:00h.: A la Plaça del Carme NOMENAMENT i TRASPÀS OFICIAL DE CAPITANIES 2023-2024. Durant aquest acte, el Centre Instructiu Musical d’Onil (C.I.M.O.) interpretarà diverses peces musicals festeres i el pasdoble III Centenari (Himne oficial de les nostres Festes de Moros i Cristians d’Onil). A continuació, desfilada fins a l’Ermita de la Ntra. Sra. de la Salut.
– A les 18:00h.: Celebració de SANTA MISSA del Mig Any a l’Ermita de la Mare de Déu de la Salut, Patrona de la Vila d’Onil.
– A les 18:45h.: BALLÀ DE LES BANDERES, amb salves d’arcabusseria, i posterior DESFILADA fins a la Plaça Major.
Seguidament totes les Comparses es dirigiran fins als seus respectius locals socials per a realitzar els seus SOPARS DE GERMANOR.
– A les 22:30h.: Eixida de les Banderes de les Comparses del Palau-fortalesa del Marqués de Dosaigües, per a iniciar la DESFILADA DEL MIG ANY 2023 des de la Plaça Major, per l’itinerari de costum, passant pel nucli antic de la vila.
– Quan finalitze la desfilada, les Comparses es dirigiran als seus locals socials, on hi haurà revetla en algunes de les Comparses.
(Nota: En cas de pluja l’acte de nomenament i traspàs de Capitanies 2023-2024, es realitzarà a l’auditori del Centre Cultural Eusebio Sempere d’Onil)
– – Organitza: Associació de Comparses de Moros i Cristians Mare de Déu de la Salut d’Onil.

«𝑴𝒊𝒈 𝑨𝒏𝒚» 𝑶𝒏𝒊𝒍 𝟐𝟎𝟐𝟑, 𝑺á𝒃𝒂𝒅𝒐 𝟐𝟏 𝒅𝒆 𝒐𝒄𝒕𝒖𝒃𝒓𝒆.
(Fiestas declaradas de interés turístico autonómico de la Comunitat Valenciana).
Programa de actos:
– A las 09:00h.: DIANA por las calles de la población, a cargo de la “Colla de Dolçainers i Tabalers Rudimentària i Pandorga d’Onil”.
– A las 17:00h.: En la Plaza del Carmen NOMBRAMIENTO OFICIAL DE CAPITANÍAS 2023-2024. Durante este acto, el Centro Instructivo Musical de Onil (C.I.M.O.) interpretará diversas piezas musicales festeras y el pasodoble “III Centenari” (Himno oficial de nuestras Fiestas de Moros y Cristianos de Onil). A continuación, desfile hasta la Ermita de Ntra. Sra. de la Salud.
– A las 18:00h.: Celebración de SANTA MISA del “Mig Any” en la Ermita de la “Mare de Déu de la Salut”, Patrona de la Villa de Onil.
– A las 18:45h.: “BALLÀ DE LES BANDERES” con salvas de arcabucería, y DESFILE hasta la Plaza Mayor. Seguidamente todas las Comparsas se dirigirán hasta sus respectivos locales sociales para realizar sus CENAS DE HERMANDAD.
– A las 22:30h.: Salida de Banderas del Palacio-fortaleza del Marqués de Dos Aguas, para iniciar el DESFILE DEL “MIG ANY” 2023 desde la Plaza Mayor, por el itinerario de costumbre.
– Al finalizar el desfile, las Comparsas se dirigirán a sus locales sociales, donde habrá verbena en algunas de las Comparsas.
(Nota: En caso de lluvia el acto de nombramiento/traspaso de Capitanías 2023-2024, se realizará en el auditorio del Centro Cultural «Eusebio Sempere» de Onil)
– – Organiza: Associació de Comparses de Moros i Cristians «Mare de Déu de la Salut» d’Onil.